Jelle Ocula van 't Veloske in zijn winkel. De geviseerde fietsen hingen tegen de muren en aan het plafond.
Volledig scherm
Jelle Ocula van 't Veloske in zijn winkel. De geviseerde fietsen hingen tegen de muren en aan het plafond. © Tom Vierendeels

Dievenduo aan de haal met duurste fietsen van ‘t Veloske: “De buit bedraagt zo’n 40.000 euro. Ze wisten perfect waarmee ze bezig waren”

DworpFietsendieven hebben donderdagnacht hun slag geslagen bij fietsenwinkel ‘t Veloske tegenover de kerk van Dworp. De twee daders gingen aan de haal met voor tienduizenden euro’s aan fietsen. “Het loeiende alarm hield hen niet tegen”, zegt uitbater Jelle Ocula. “De politie was hier op twee minuten, maar op die tijd waren de dieven al gaan vliegen.”

0 reacties

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Hoe klein brandje leidde tot grootste drugsproces ooit met liefst 129 beklaagden: “Al die berichten op Sky ECC, dat is voor 99% gewoon blabla”
    PREMIUM

    Hoe klein brandje leidde tot grootste drugspro­ces ooit met liefst 129 beklaagden: “Al die berichten op Sky ECC, dat is voor 99% gewoon blabla”

    In het monsterproces over cocaïnehandel in ons land voor de Brusselse correctionele rechtbank vinden morgen de replieken plaats. Na vier maanden pas, want liefst 129 beklaagden zitten samen in het unieke dossier. Een Belgisch record zowaar, te danken aan een enorme cocaïnehandel vanuit Zuid-Amerika die werd ontdekt door Sky ECC en enkele Belgische ‘laboratoria’. De ontdekking van het netwerk gebeurde echter volledig toevallig. “Uit gekraakte berichten blijkt dat een topbeklaagde zich afvroeg of je iemand beter liquideert in een flat of villa.”
    Stad Brussel