© BEPR, BFM

Auto crasht tegen geparkeerde oplegger: “Dak weggeschraapt door impact aanrijding”

Berlaar -

In de Bosstraat in Berlaar is zaterdagochtend een auto tegen een geparkeerde oplegger beland. Het dak werd daarbij van de wagen gerukt.

Bert Provoost, Theo Derkinderen

Het gecrashte voertuig werd opgemerkt door een vrachtwagenchauffeur die wat verderop in de straat melk kwam ophalen. “Ik zag het voertuig omdat de lichten nog brandden. Ik ben even gestopt, zag het slachtoffer zitten en heb de hulpdiensten verwittigd”, klinkt het.

Even daarvoor, omstreeks 2u ’s ochtends, was de rode Mazda van zijn rijvak afgeweken. Het voertuig verplaatste zich in de richting van de Itegembaan en reed in op een oplegger, die geparkeerd stond parallel met de rijweg, in de andere rijrichting.

 © BEPR

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en troffen een zwaar beschadigd voertuig aan, met daarin de bestuurder. Die was gezien de materiële schade in vrij goede gezondheid. “De persoon die achter het stuur zat is zelf nog uit het voertuig kunnen klimmen, met behulp van aanwijzingen van het MUG-personeel. Het dak is helemaal naar achteren weggeschraapt door de impact van de aanrijding. We hebben als brandweer dus niet moeten knippen om iemand te bevrijden”, zegt brandweerofficieer Walter Van Rompaey van brandweerzone Rivierenland, post Berlaar.

De bestuurder was een vrouw. Ze werd door de MUG naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging en verder onderzoek.

 © BEPR

 © BEPR

 © BEPR

 © BEPR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER