Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Minister Vandenbroucke is voor boycot van horeca die Covid Safe Ticket niet naleeft: “Als café pas niet ernstig neemt, ga ik weg”

“Als ik in een café kom waar het Covid Safe Ticket niet ernstig genomen wordt, ga ik terug buiten.” Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze ochtend op Radio 1. Op de vraag of mensen die zaken dan zouden moeten boycotten, antwoordt Vandenbroucke “absoluut”.

87 reacties

  • Michael Op de Beeck

    2 jaar geleden
    Begin met het beter organiseren van uw vaccins in de plaats van de schuld op burger te steken. Geef ze vóór de verwachte pieken van de pandemie (eind maart en eind oktober) in de plaats van juist erna. Was al zo bij de eerste vaccinaties en zal nu ook zo zijn voor de boosterprikken.
  • H. Hermans

    2 jaar geleden
    In Marokko geraak je niet binnen als ongevaccineerde. Wanneer wordt België wakker?
  • Pascha Van Rossem

    2 jaar geleden
    Ik zou mij véél veiliger voelen mocht iedereen die gevaccineerd kan worden zijn vaccin heeft gekregen in tegenstelling tot dit Covid Safe Ticket. Bij het betreden van een ziekenhuis (of andere gemeenschappelijke omgeving) moet je uw CST tonen terwijl de persoon die je daarna gaat zien/spreken misschien zelfs niet gevaccineerd is. Waar is dan de logica van het CST ? Voor mij brengt het CST dan eerder een gevoel van "valse" veiligheid.
  • Bart Timperman

    2 jaar geleden
    Cafés die zich niet aan de verplichte maatregelen houden moet je niet negeren maar sluiten. Als m'n een nieuwe lockdown wil vermijden moet m'n de regels ook toepassen en nazien.
  • jos kenis

    2 jaar geleden
    Precies of hij schuimt dagelijks alle café's af. De zaak waar hij binnenstapt kan gegarandeerd haar deuren sluiten.