De speurders of agenten van speciale eenheden zullen met een mondmasker.
Volledig scherm
De speurders of agenten van speciale eenheden zullen met een mondmasker. © AP

Belgische agenten zullen anoniem getuigen op proces over aanslagen Parijs

Op het assisenproces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs zullen Belgische agenten anoniem en via een videoverbinding kunnen getuigen. Dat schrijven La Libre Belgique, Le Soir en Sudinfo zaterdag. Hun aangezicht zal weliswaar niet bedekt zijn met pakweg een muts, maar ze zullen wel een mondmasker dragen.

0 reacties

  1. Abdeslam op proces in Parijs: “Ik wilde een gezin, maar heb dat moeten opgeven toen ik me op project heb gestort waarvan ik nu ben beschuldigd”

    Abdeslam op proces in Parijs: “Ik wilde een gezin, maar heb dat moeten opgeven toen ik me op project heb gestort waarvan ik nu ben beschul­digd”

    Tijdens het proces van de jihadistische aanslagen die op 13 november 2015 in de Franse hoofdstad plaatsvonden, stelt het speciale hof van assisen van Parijs vragen aan de hoofdverdachte, Salah Abdeslam. Er wordt ingezoomd op zijn opleiding en zijn leven voor de aanslagen. Hij beschrijft zichzelf als een “kalm” kind en een “goede leerling”. Zijn jeugd in Sint-Jans-Molenbeek komt eveneens aan bod. “Molenbeek is klein, iedereen kent elkaar.” Hij praat ook over zijn leven in de gevangenis: “Zelfs dieren worden zo niet behandeld”. Ook Mohamed Abrini, de ‘man met het hoedje’ komt aan het woord. Volgens Abrini slaagt 80 procent van de jongeren die opgroeien in Sint-Jans-Molenbeek niet in het leven, slechts 20 procent lukt het wel. “Ik maak deel uit van zij die niet geslaagd zijn.”