Student zwaar aangepakt na ruzie over meisje: “Naakt gefilmd, geslagen en neergestoken”

De Antwerpse dj en student K.D.S. werd vorige week ernstig toegetakeld door een groep jongeren. Één van de daders zou jaloers geweest zijn omdat hij contact had gezocht met zijn ex-vriendin. “Ik ben nu constant alert als ik over straat loop, dat is zeer vermoeiend”, zegt K..

Sonia De Bock, Jarit Taelman

“G., Ik vergeef je, maar ik kies kwetsbaarheid boven vernedering! Met pijn in mijn hart laat ik jullie het volgende lezen.” Zo begon K. zijn Instagrampost die op korte tijd viraal ging. Wat een onschuldig gesprek tussen twee partijen moest zijn, is helemaal uit de hand gelopen.

Op zondag 31 oktober ging K. naar een evenement. Hij leerde er een meisje kennen en dat werd door omstaanders gefilmd en op sociale media gezet. De ex-vriend van het meisje (G.) kreeg de beelden ook te zien en besloot om K. te contacteren. “Hij wilde met mij afspreken om erover te praten. Ik had daarop toegezegd, waarna we een datum en locatie vastlegden”, aldus K.

Op de geplande datum, vrijdagavond 12 november, vertrok K. naar het station van Berchem. “Ik had G. vroeger een paar keer gezien. We hadden af en toe contact met elkaar op sociale media, daarom dat ik ook dacht dat er geen slechte bedoelingen zaten achter de afspraak.” De ex-vriend van het meisje, G., stond hem op te wachten, maar even later voegden twee mannen met bedekt gezicht zich toe aan het gesprek. “Ze wandelden langs mij, zodat ik niet kon weglopen”, zegt hij. “Een beetje verderop stonden twee andere gemaskerde jongens en moest ik in een auto stappen.”

Naaktbeelden

De daders en K. stapten uiteindelijk uit aan het Boelaerpark, waar ze hem slagen toedienden in het gezicht en de buikstreek. “Ze dwongen me daarna om mijn kleren uit te doen, wat ik uit schrik ook deed. Ze waren alles op camera aan het vastleggen.” Nadat ze zijn gsm en portemonnee meenamen, lieten ze K. alleen achter in het park. Volledig in shock door wat er net gebeurd was, kleedde hij zich terug aan en vertrok te voet naar huis.

Nog geen uur nadat hij thuis aangekomen was, zagen zijn vrienden het beeldmateriaal op sociale media verschijnen. “Je staat naakt op sociale media”, riepen ze. K. legde kort uit wat hem net overkomen was, waarna de vriendengroep besloot om G. opnieuw te confronteren. Ze splitsten zich op en vertrokken naar Linkeroever. Ook K. besloot om met zijn vrienden mee te rijden.

Messteken

Alsof K. nog niet genoeg meegemaakt had die avond, mondde de tweede confrontatie tussen beide partijen uit op een vechtpartij. De daders, dertien in totaal en verspreid over drie wagens, reden de auto waar K. in zat klem en begonnen de vier inzittenden aan te vallen met messen en hamers. “We probeerden ons te verdedigen met onze armen en benen”, vertelt K.. “In het midden van dat gevecht kreeg ik een messteek in mijn bovenbeen, maar door de adrenaline voelde ik dat pas nadat we gevlucht waren. We zijn dan ook meteen naar de spoed gereden.”

K. verloor veel bloed door zijn messteek en moest naar de spoed. 

Onderzoek gestart

De volgende ochtend besliste K. om naar de politie te stappen en aangifte te doen. Het dossier ligt ondertussen bij het parket. “Het Antwerps parket neemt de aangifte van het slachtoffer zeer ernstig en is een onderzoek gestart naar de feiten”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. Voorlopig is er nog niemand opgepakt voor verhoor.

Hoewel er nog geen schot in de zaak zit, blijft K. hopen dat er snel duidelijkheid komt. “Slapen blijft moeilijk”, zegt hij. “Als ik over straat loop, ben ik constant alert. Ik schrik op van het kleinste geluidje, zeker als het auto’s zijn. Dat is zo vermoeiend.” Op sociale media betuigden velen hem steun toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer