President Nayib Bukele zei dat de stad zijn energievoorziening krijgt van een vulkaan.
Volledig scherm
President Nayib Bukele zei dat de stad zijn energievoorziening krijgt van een vulkaan. © REUTERS

El Salvador wil 's werelds eerste 'Bitcoin City' bouwen

El Salvador is van plan om 's werelds eerste ‘Bitcoin City’ te bouwen. De stad zal in eerste instantie worden gefinancierd door bitcoinobligaties, aldus president Nayib Bukele. Dat betekent dat de inzet van het Centraal-Amerikaanse land op de cryptomunt wordt uitgebreid. El Salvador was in september het eerste land ter wereld dat bitcoin aanvaardde als wettig betaalmiddel.

5 reacties

  • Waldo Van laeken

    2 jaar geleden
    Tenminste 1 slimme politieker, totaal iets anders dan de niet democratisch verkozen prutsers die wij hebben.
  • Tuur schiepers

    2 jaar geleden
    Ook zouden cryptomunten zoals bitcoin het witwassen van geld vergemakkelijken: dat is de voornaamste reden voor de leiders.
  • Bert Van Houte

    2 jaar geleden
    Het blijft een lening via verhandelbare obligaties, waarover een interest zit en welke nadien terugbetaald moeten worden ook al zijn deze gedekt door bitcoin. Het zal eerder zijn dat hij via de normale weg geen of moeilijk obligaties kan uitgeven. Geen belastingen betekend ook minder geld om de sociale noden van zijn bevolking te ondersteunen, het summum van kapitalisme een haven voor witwassen, belasting onderduiking enz
  • Dirk Vandercruyssen

    2 jaar geleden
    Eindelijk, een politieker met verstand. Een ongekend ras in België...
  • dirk derycke

    2 jaar geleden
    Alle criticasters ten spijt, deze president bouwt scholen, hospitalen en nu een bitcoin city voor zijn bevolking en dit zonder zijn onderdanen te belasten ! Hier net omgekeerd, de hoogste belastingen en laagste pensioenen . Weg met de euro leve de bitcoin !