Peter Piot
Volledig scherm
Peter Piot © afp

Topviroloog Peter Piot: “Nog 3 à 5 jaar met mondmasker, zeker in de winter”

“Ik denk dat we naar een maatschappij zullen gaan - voor vele jaren - waar we zeker in de winterperiode in bepaalde omstandigheden - een mondmasker zullen gebruiken”, dat heeft topviroloog Peter Piot gezegd in ‘De Zevende Dag’.

13 reacties

  • Lemmes

    2 jaar geleden
    Dat ze de wetenschappers van tegenwind nu eindelijk maar is aan het woord laten, maar nee
  • patrick libotton

    2 jaar geleden
    Hij heeft ook gezegd dat hij voor verplichte vaccinatie is. Ik stel hierbij ook mijn cijfers bij: De 800.000 Belgen 18+ (waaronder 360.000Vlamingen) wegen evenveel op het systeem dab 5.600.000 gevaccineerden. Dus onze ziekenhuiscijfers zouden bij volledige vaccinatie misschien wel 30% lager liggen ...geen 600 op Intensieve Zorgen, maar 350 à 400!
  • Jean West

    2 jaar geleden
    Weer een specialist bij.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    Je zou denken dat in Afrika, de lijken als brandhout hoog opgestapeld zijn. Meer dan twee jaar in de pandemie van het coronavirus heeft het Afrikaanse continent slechts 3% van zijn 1,2 miljard mensen volledig gevaccineerd. Deze vaccinatiegraad blijft ver achter bij andere delen van de wereld, maar heel Afrika doet het véél beter dan de rest van de wereld. Er zijn ook geen lock-downs of tweede en derde golf. Hoe is dát nu mogelijk? Verwarrend? Wacht nog even, deze verwarring wordt nog groter.
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    Zeg maar 10 of 20 als het al stopt.