Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Mark Rutte: "Naleving basisregels moet echt snel beter” - Openbaar leven in Oostenrijk plat door lockdown

De nieuwe coronamaatregelen waarover het Overlegcomité woensdag besliste, zijn afgelopen weekend ingegaan. Onder meer het Covid Safe Ticket Plus en telewerken moeten de circulatie van het virus afremmen. Ondertussen werd ook een akkoord bereikt over de vaccinatieplicht in de zorg. Horeca Vlaanderen wil de nieuwe regels in het uitgaansleven alvast meteen aanpassen en vraagt om het 2G-ticket voor danscafés, feestzalen én evenementen in te voeren. Herlees al het nieuws over het coronavirus van maandag 22 november in dit liveblog.

33 reacties

  • Sonia Vandeleene

    2 jaar geleden
    Marc Rutte vraagt naleving, en dat doen ze heel goed, ze komen zelfs met bussen naar Belgie Turnhout om hier volop te feesten. Testen ter plaatse met zelftest is geen garantie. Steek je die wisser niet ver genoeg in de neus kan je negatief zijn maar toch positief. Het enige wat regering wil is money money money.
  • Evan De Jongh

    2 jaar geleden
    Maakt niet uit wat je zegt want mensen geloven enkel wat ze willen geloven. En toevallig kennen ze allemaal een dokter, verpleegkundige of laborant die zegt dat het allemaal niet zo erg is. Is gemakkelijk mensen te beschuldigen van liegen maar zouden beter in spiegel kijken zodat ze zien wie liegt.
  • Henk Vanneste

    2 jaar geleden
    Vaccinatie een eigen keuze. Maar voor degene die weigeren, niet erg. Wanneer de weigeraars op intensieve zorgen terecht komen wordt alles uit eigen zak betaald. GEEN tussenkomst meer van het ziekenfonds.
  • Eddy Janssens

    2 jaar geleden
    Of je nu wel of niet gevaccineerd bent maakt weinig uit Je immuunsysteem bepaald of je bestand bent tegen het virus of niet. Overgewicht, obesitas ,een onderliggende aandoening of tekorten aan vitaminen zoals vit.C, D3, zink en selenium, bepaald mede de weerbaarheid tegen het virus.
  • Johan hendrickx

    2 jaar geleden
    Geen niet gevaccineerden meer opnemen op intensieve zodat de grote achterstand in uitgestelde operaties terug normaal kan hervatten. En Decroo zal ook nog eens iets zeggen.. waar zit Verlinden eigenlijk? Ahja, die moest er dringend een weekje tussenuit naar New York om vanop afstand toe te zien hoe de politie het land al een week blokkeerd.. Getuigd van nul verantwoordelijkheidszin madame de minister!