Parket voert onderzoek naar Gentse arts die onrechtmatige euthanasie zou uitgevoerd hebben

 ©  Fotolia

Gent -

Een arts uit een Gents ziekenhuis is afgelopen weekend gearresteerd nadat hij vorige week op onrechtmatige wijze een euthanasie zou hebben uitgevoerd bij een hoogbejaarde patiënt. Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek opgestart.

Simon Dekaezemaker

Zaterdag werd, na het overlijden van een bejaarde patiënt, bij de politie aangifte gedaan van een mogelijk onrechtmatige euthanasie die zou plaatsgevonden hebben in een Gents ziekenhuis. Het parket werd ingelicht, en vorderde een onderzoeksrechter om de omstandigheden te onderzoeken.

De arts werd vervolgens gearresteerd en zondagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij werd na uitgebreid verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. “De kwalificatie in huidig stadium betreft vergiftiging overeenkomstig artikel 397 strafwetboek.”

Het betrokken ziekenhuis laat weten dat de arts ondertussen voor onbepaalde duur geschorst werd. “In afwachting van het onderzoek onthouden we ons voorlopig van elk commentaar”, laat het ziekenhuis nog weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen