Premier De Croo en vier ministers in quarantaine na bezoek van besmette Franse premier

© Reuters

Premier Alexander De Croo en vier federale ministers - Sophie Wilmès, Annelies Verlinden, Ludivine Dedonder en Vincent Van Quickenborne - moeten in quarantaine. Ze waren maandag aanwezig op een Frans-Belgisch veiligheidsoverleg met hun Franse collega-ministers en de Franse premier Jean Castex. Die laatste testte bij thuiskomst positief op het coronavirus.

gjs, hh, adm
Bron: BELGA

De premier en de vier ministers onderbreken hun activiteiten en gaan in quarantaine. Ze ondergaan elk een PCR-test.

Volgens het kabinet van de Franse premier zal zijn agenda herschikt worden, “zodat hij zijn activiteiten kan voortzetten in isolement”. De premier vernam maandagnamiddag, bij terugkeer uit België, dat een van zijn dochters van elf jaar positief testte. Castex was in ons land voor Belgisch-Frans veiligheidsoverleg. “Hij liet onmiddellijk een PCR-test uitvoeren, die positief bleek.”

De woordvoerder van De Croo bevestigt het nieuws. “De Franse premier Castex heeft vanavond aan premier De Croo laten weten dat hij positief heeft getest op corona na een hoogrisicocontact met zijn dochter”, klinkt het. “Aangezien premier De Croo maandag de Franse premier heeft ontvangen voor een Belgisch-Frans veiligheidsoverleg, heeft hij onmiddellijk zijn activiteiten onderbroken. Hij zal zich woensdag laten testen en blijf tot na zijn testresultaat in quarantaine. Ook de andere betrokken ministers zullen een PCR-test afleggen en blijven tot na het negatief testresultaat in quarantaine”, klinkt het.

Castex zakte maandag naar Brussel af met zijn ministers van Binnenlandse Zaken (Gérald Darmanin), Justitie (Eric Dupond-Moretti), Defensie (Florence Parly) en Europese Zaken (staatssecretaris Clément Beaune). Aan Belgische zijde waren naast premier Alexander De Croo de minister van Buitenlandse Zaken (Sophie Wilmès), minister van Justitie (Vincent Van Quickenborne), minister van Defensie (Ludivine Dedonder) en de minister van Binnenlandse Zaken (Annelies Verlinden) aanwezig bij de bilaterale ontmoeting. Samen met De Croo legde Castex bloemen neer aan het monument voor de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016. Ze gaven ook samen een speech, waar ze allebei hun mondmasker afzetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  BELGA

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen