Tientallen betogers van Black Lives Matter en de Black Panthers hebben zich verzameld aan het gerechtsgebouw waar beklaagden Travis McMichael, Gregory McMichael en William 'Roddie' Bryan berecht worden. Het drietal wordt aangeklaagd voor de moord op Ahmaud Arbery, te zien op het portret.
Volledig scherm
Tientallen betogers van Black Lives Matter en de Black Panthers hebben zich verzameld aan het gerechtsgebouw waar beklaagden Travis McMichael, Gregory McMichael en William 'Roddie' Bryan berecht worden. Het drietal wordt aangeklaagd voor de moord op Ahmaud Arbery, te zien op het portret. © AP

Zwarte jogger werd vermoord door drie witte mannen. Overwegend witte jury oordeelt nu over hun lot

In de Amerikaanse staat Georgia beraadslaagt de jury vandaag over het vonnis voor drie witte mannen die aangeklaagd worden voor de moord op de zwarte Ahmaud Arbery. Het drietal achtervolgde Arbery, die een rondje aan het joggen was, met hun pick-uptrucks. Een van hen schoot de jongeman dan dood, toen ze hem probeerden aan te houden. De mannen verdachten hem ervan een dief te zien. De twaalfkoppige jury bestaat uit elf witte leden en één zwarte.