Dan toch deels controle coronapas op Wintergloed Brugge

Archiefbeeld 

De stad Brugge zou dan toch deels controle voeren op de coronapas op het lichtparcours Wintergloed. Dat bevestigt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) woensdag. De stad maakt woensdagmiddag haar voorstel over aan gouverneur Carl Decaluwé. Die laatste had begin deze week nog geëist dat er gebruik moet gemaakt worden van het Covid Safe Ticket (CST) op Wintergloed.

Bron: BELGA

Het lichtparcours Wintergloed was deze week voer voor discussie. Decaluwé eiste maandag dat er controle zou zijn op het CST op het parcours. Een onmogelijke maatregel volgens burgemeester De fauw. Het stadsbestuur kreeg een week de tijd om tot een creatieve oplossing te komen. Die creatieve oplossing lijkt er nu te zijn. 

LEES OOK. OVERZICHT. Deze kerstmarkten en lichtwandelingen in je buurt gaan (niet) door

“Het gaat om een breed plan dat ook de winkelstraten omvat, maar specifiek voor Wintergloed zullen we op sommige plaatsen toch controleren op het CST”, aldus De fauw. De controles zullen niet plaatsvinden aan lichtinstallaties om de doorstroom te garanderen. Wel gaan de controles door op plaatsen waar er voldoende ruimte is. 

De details van het plan worden woensdag uitgewerkt en in een voorstel aan de gouverneur gegoten. Donderdag plant de gouverneur een vergadering om alles te evalueren. “Ik zal de plannen grondig bekijken en beoordelen om dan een beslissing te nemen over Wintergloed”, aldus Decaluwé.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen