De kerncentrale van Tihange in de provincie Luik.
Volledig scherm
De kerncentrale van Tihange in de provincie Luik. © AFP

Vijftigtal werknemers blokkeert toegang tot kerncentrale Tihange

Een vijftigtal werknemers heeft donderdagochtend de toegang tot de kerncentrale van Tihange, in de provincie Luik, een tijdlang geblokkeerd. De protestactie kwam er uit gezamenlijk front van de socialistische vakbond Gazelco en de christelijke bediendebond CNE.

26 reacties

  • Dieter Vandaele

    2 jaar geleden
    Wanneer zullen de plannen komen voor nieuwe, Belgisch beheerde kerncentrales ? In 2050, wanneer het 50 jaar te laat is ? Ze hadden er al moeten staan... En deze in Doel en Tihange hadden al langu uitgefaseerd moeten zijn. Beste politiekers, denk aub eens een beetje verder dan de volgende 4 jaar...
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Jean De Grande, doe maar, want hernieuwbare energie is zo veel meer dan enkel wind en zon.
  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    Hernieuwbaar aankopen in buitenland? Dus onze jobs gaan verloren en komen er terug bij in Denemarken. De Denen hebben zelf helft hernieuwbaar te kort voor eigen voorziening, dus als ze nog windstroom gaan verkopen moeten ze zelf nog centrales bijbouwen, onze centrales komen ginder te staan! Goed denkwerk van groen! Ook ginder waait het niet steeds, hun productiegegevens zijn online te volgen, dagelijks 40% te kort voor eigen stroomvoorziening! En ze zullen logisch eerst voor zichzelf zorgen!
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    Kernenergie proper? Jawadde, nog nooit over kernafval gehoord zeker waarvan geen kat weet hoe de opslag ervan zal verlopen op lange termijn. De pfos vervuiling is momenteel een veel grotere probleem dan de CO2 uitstoot van nieuwe gascentrales. Het klimaat hebben we trouwens al om zeep geholpen.
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    T zal wel niet het eerste bedrijf zijn dat sluit en ze zien het aankomen dus tijd om iets anders te zoeken. Bij Renault en Ford hadden ze veel minder geluk. Trouwens in de nieuwe gascentrales kan ook deel van hen terecht.