Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

OVERZICHT. Deze maatregelen gelden vanaf vandaag: horeca dicht om 23 uur en nachtleven op slot

De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité zijn bekend en gaan vandaag al in. Enkel de regels voor professioneel georganiseerde evenementen gelden pas vanaf maandag. De maatregelen zullen op 15 december geëvalueerd worden. Dit is wat we nu weten over de genomen beslissingen.

42 reacties

  • Christiaan Vernist

    2 jaar geleden
    Stop eens met schieten op de virologen en politiekers. Het zijn de burgers die zich niet aan de regels houden die het virus in leven houden. Kom eens buiten en kijk eens rond dan zie je dat vele schijt hebben aan de regels. Ze vinden dan nog dat ze gelijk hebben ook.
  • RIET HEIRMAN

    2 jaar geleden
    In Nederland zegt minister De Jongh op tv : de 20% niet gevaccineerden wonen vnl in achterstandswijken en hebben een migratie-achtergrond. Ze gaan proberen overtuigen via imams en andere vertrouwenspersonen. De epidemiologe in de studio vindt dat deze mensen geen schuld treft, ze zijn laaggeletterd en kunnen de communicatie niet volgen... na 2 jaar ? wie gelooft dat nog. Bovendien is covid toch zeker ook een onderwerp op de 'schotel'tv. In België mag dit niet gezegd worden, noch gepubliceerd.
  • frank torry

    2 jaar geleden
    Wanneer worden de anti vaccers aangesproken?
  • Erwin De Meyer

    2 jaar geleden
    Gelukkig worden de Belgische excellenties maandelijks ruimschoots vergoed voor hun dagelijks geknoei !
  • linda van branteghem

    2 jaar geleden
    2 vluchten van Zuid Afrika,600 mensen, 10% besmet. Hup allemaal voor 5 dagen in ern isolatiehotel. Knap dat de Nederlanders dit voor elkaar krijgen.Hoe doen ze het in Belgie? Ga maar naar huis jullie zijn goede Belgen en blijf aub 10 dagen in uw kot?