8 op de 10 Belgen grijpen naar snacks om zich beter te voelen: “Maar dat heeft nadien het omgekeerde effect”, waarschuwt diëtist
Een stukje chocolade, een zakje chips of een hamburger: we grijpen allemaal wel eens naar een snelle snack om ons beter te voelen. “Maar bij snacks vol vet en suiker volgt onvermijdelijk een mentale dip”, zegt voedingsdeskundige Michaël Sels. De diëtist vertelt wat je best wél kunt eten en geeft een gezond recept.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
-
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd het juiste antwoord op de vraag. -
PREMIUM4
Verkoop van eetbare planten verdubbeld: “Van dit onkruid kun je een pittige pesto maken”
Na Bye Bye Gazon krijgen we nu Bye Bye Siertuin. De moderne tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar laat zich ook smaken. Planten groot of klein, tegenwoordig moeten ze vooral eetbaar zijn, signaleren tuinaannemers. “Met onkruid uit je tuin maak je de pittigste pesto.” -
-
PREMIUM
Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
-
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
Veel mensen hebben zich wellicht al eens afgevraagd hoé Hollywoodsterren er zo kunnen uitzien en welk eetpatroon ze daarvoor aannemen. De Gentse Ferdaws Mesbahi weet daar alles van: ze werkt in Los Angeles als privéchef voor tal van wereldsterren zoals Angelina Jolie en The Weeknd. “Ik kook volgens de Ayurvedische keuken”, legt ze uit. “Voeding is hier een medicijn voor lichaam én geest.” Ze vertelt hoe een typische werkdag eruitziet en verklapt het favoriete recept van Jolie. -
Mijnenergie
Nieuw systeem schakelt toestel van Bosch of Siemens automatisch aan op voordeligste moment: de pro's en contra's in de kijker
Wie over een digitale meter en zonnepanelen beschikt, stemt zijn energieverbruik best af op de momenten dat de zon schijnt. Dat valt evenwel moeilijk te realiseren wanneer je vaak van huis bent. Daarom zorgen toestellenfabrikanten er nu voor dat het was- of droogprogramma automatisch start bij zonneschijn. Mijnenergie.be gaat na welke mogelijkheden die optie biedt. -
PREMIUM
Welke borrelnootjes uit de supermarkt zijn het gezondste? “Een handje zoute noten bevat evenveel calorieën als een pint”
-
PREMIUM
Hoe (on)gezond is hard seltzer? Diëtist neemt de ingrediënten onder de loep en test zeven merken: "Minder calorieën, maar verraderlijke hoeveelheid alcohol”
-
PREMIUM
Val je echt af door eerst groenten en daarna pas aardappelen of rijst te eten? Diëtist legt uit
Eerst je groenten, daarna je vlees en je aardappelen pas als laatste: meal sequencing of je maaltijd opeten in de ‘juiste’ volgorde is volop trending op sociale media. Het zou je zin in eten verminderen en je kans op diabetes type 2 verlagen. Hoe kan dat? En helpt dat dan ook om te vermageren? Diëtist Michaël Sels (UZA) geeft advies over de nieuwste gezondheidshype. “Er bestaat een veel eenvoudiger trucje.” -
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen
Een stralende dag betekent traditiegetrouw barbecueën en dat merken ze in de slagerijen. Daar lopen dit weekend tot 40 procent meer bestellingen binnen, en wat opvalt: die bestellingen zijn ook groter. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”, aldus Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?