Beagle Tina
Volledig scherm
Beagle Tina © Tierrettung Greifswald

Hond met afscheidsbrief achtergelaten op toilet van Duitse trein: “Ik ben Tina en zoek nieuw baasje”

“Hallo, mijn naam is Tina. Ik ben op zoek naar een nieuwe thuis”, zo stond er op het briefje. En er nog aan toevoegend: “Ik bijt niet.” Het waren woorden bestemd voor de vinder van de beagle, die was achtergelaten op het toilet van een regionale trein in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

35 reacties

  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Zeer triestig en ik hoop heel echt dat er iemand zal zijn die deze hond wil adopteren en nog een aantal mooie jaren wil geven. Je nu denken wat je wil, maar als het verhaal echt waar is dat het baasje afstand van zijn hond doet uit financiële noodzaak, dan moet die beslissing voor dat baasje toch ook héél zwaar zijn en op dit moment nog heel zwaar aanvoelen. Het is inderdaad zo dat een huisdier veel geld kost en eigenlijk moet je dat goed beseffen voordat je eraan begint.
  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    @Marianne: als dieren in het NU elven, hoe komt het dan dat ze toch hun baasje herkennen (zelfds als ze blind zijn geworden) jaaaren later? ook al is het dier in een andere familie geadopteerd? Hetgeen je wel van een dier kan zeggen: het geeft oprechte onvoorwaardelijke liefde.
  • Jennifer Peeters

    2 jaar geleden
    Ocharme dat hondje. De angst staat in haar ogen te lezen. Hopelijk krijgt ze nog een warme thuis. Toen ik de mensen heb leren kennen, ben ik van de dieren gaan houden. Hoe doorslecht kan een mens zijn.
  • guillaumine cleuren

    2 jaar geleden
    Zulke berichten wil men nooit lezen maar het dier is in een toilet met dekentje achtergelaten is nog altijd beter dan het dier ergens buiten aan een paal of boom binden 🥵
  • Hans Van Haecke

    2 jaar geleden
    Marianne Van den Lemmer, ik heb momenteel twee hondjes in huis, het mijne en het hondje van m'n vriendin die nog net geen twee maanden geleden is overleden. Wist je dat haar hondje de eerste weken konstant liep te wenen? En dat terwijl ze me nochtans goed en al lang kent, hier een speelkameraadje heeft en dezelfde voeding, snoepjes en speeltjes heeft. Als ik m'n vriendin haar ingesproken berichten afspeel dan komt ze genegenheid bij me zoeken. Zeg dus niet dat een hond enkel in het "nu" leeft!