Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

NMBS moet nog meer treinen afschaffen door corona-uitval van werknemers

De NMBS moet extra treinen schrappen omdat het momenteel wordt getroffen door de pandemie. Medewerkers zijn afwezig door ziekte of verblijven thuis in quarantaine, waardoor een honderdtal treinen op een totaal van 3.800 (2,5 procent) wordt geschrapt. Door het aanbod tijdelijk aan te passen wil de maatschappij voorkomen dat er treinen onvoorzien worden geschrapt.

Saar Van Olmen, mtm

Sinds maandag 29 november rijden al een twintigtal piekuurtreinen van en naar Brussel niet meer. “Vanaf maandag 6 december komen daar dagelijks een honderdtal treinen uit vijf treinrelaties bij”, klinkt het bij NMBS. “In functie van de evolutie van de ziektecijfers keren we zo snel mogelijk terug naar het totale aanbod. NMBS zal de treinsamenstelling van het bestaande aanbod versterken om het comfort te verzekeren.”

  • Tijdens de week wordt één van de vier IC-treinen per uur tussen Antwerpen en Brussel geschrapt.
  • De S32-verbinding tussen Puurs, Essen en Roosendaal schakelt over op een trein elk uur in plaats van elk half uur.
  • De S53 trein tussen Gent-Sint-Pieters en Lokeren valt voorlopig weg (de halte in Beervelde wordt verzekerd door een extra halte van een IC-trein).
  • Ook de IC-treinen tussen Bergen en Aulnoye en tussen Namen-Charleroi en Maubeuge worden voorlopig geschrapt (zowel tijdens de week als tijdens het weekend). Reizigers richting Frankrijk reizen best via Rijsel.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER