©  shutterstock

De meeste trouwfeesten kunnen doorgaan: “Onze sector is bijzonder tevreden”

De federatie van huwelijksleveranciers is enorm tevreden na afloop van het Overlegcomité van vrijdag. Dat zegt Isabelle Ghosez van de federatie van Huwelijksleveranciers. Het Overlegcomité nam geen bijkomende maatregelen voor huwelijksfeesten. De huidige maatregelen, zoals het CST en mondmaskerplicht, blijven gelden.

dvt
Bron: Belga

LEES OOK. OVERZICHT. Mondmaskers vanaf 6 jaar, en niet meer dan 200 mensen binnen: dit is er beslist

De sector van huwelijksleveranciers kan opgelucht ademhalen na het Overlegcomité. Daar is beslist dat huwelijken een uitzondering vormen op de verstrengde maatregelen. Voor huwelijksfeesten zijn er dus geen bijkomende maatregelen ingevoerd. “Wij zijn vermoedelijk een van de weinige sectoren die echt blij zijn vandaag. Voor ons verandert er weinig en dat is enorm positief. Het zou zowel voor de echtparen als voor de leveranciers een enorme financiële domper geweest zijn in december met verstrengde maatregelen”, legt Isabelle Ghosez uit.

Sinds de invoering van het CST en het verplicht dragen van een mondmasker op huwelijksfeesten, zijn er niet meteen meer annuleringen geteld. “We zien dat mensen het zodanig beu zijn om hun feest uit te stellen dat ze alles laten doorgaan onder de huidige maatregelen. Sommigen hebben hun huwelijksfeest dan ook al tot vier keer toe moeten uitstellen.”

De sector is wel nog voorzichtig naar het begin van 2022. “Wij hopen dat de nieuwe maatregelen de cijfers doen dalen en dat er geen nog strengere maatregelen komen. Het blijft afwachten wat er zal gebeuren in januari en februari”, aldus Ghosez

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER