Maarten Vansteenkiste
Volledig scherm
Maarten Vansteenkiste © Wannes Nimmegeers

Motivatiepsycholoog : “Epidemiologisch geen reden voor schoolsluiting voor kerstvakantie”

Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) zegt dat de beslissing om de scholen de laatste week van de kerstvakantie te sluiten, epidemiologisch niet uit te leggen is. Het is voor de motivatiepsycholoog “bizar” dat men kiest voor een schoolsluiting net voor de kerstvakantie. “Dat is te laat.”

9 reacties

  • Marc Puystiens

    2 jaar geleden
    En zo doet iedereen zijn zegje.
  • christophe lammens

    2 jaar geleden
    Tijd voor plan B. Een compleet nieuwe regeringsploeg inclusief experten, zodat er eens een andere frisse visie en kijk op de zaken komen, want deze ploeg is het spoor bijster en zit vastgeroest in oude niet werkende recepten. Ze zien door de bomen het bos niet meer.
  • Jan Van de Velde

    2 jaar geleden
    De democratie heeft het bestuur bij wet o.m. de opdracht gegeven de openbare gezondheid te handhaven en de ineenstorting van de gezondheidszorg te voorkomen. De regering oordeelt zelf over de maatregelen die zij daarvoor opportuun acht maar hun relevantie en proportie staan wel ter beoordeling van de rechter. Daarom steunt zij de motivering van haar beslissing op adviezen van experten (hier virologen e.a.) wier opleiding en ervaring relevant zijn voor het probleem waarover zij moet beslissen.
  • Clement Alfons

    2 jaar geleden
    De regering besliste dat niet maar het Overlegcomité waar alle regeringen van het land in vertegenwoordigd zijn en de beslissingen in consensus genomen worden. Wie beweert dat enkel Wallonië tegen een sluiting van de scholen is leeft in een sprookjeswereld.
  • Lieven tanghe

    2 jaar geleden
    Sluit de scholen voor de rest van het jaar !