©  EPA-EFE

Kroatië schakelt Servië en Novak Djokovic uit en stoot door naar finale Davis Cup

Kroatië heeft vrijdag in de Spaanse hoofdstad Madrid de finale van de Davis Cup bereikt dankzij een zege in de halve finales tegen Servië.

Bron: BELGA

Het beste duo ter wereld, Nikola Mektic en Mate Pavic, die deze zomer Wimbledon wonnen en olympisch kampioen werden, versloegen Novak Djokovic en Filip Krajinovic met 7-5, 6-1 in het beslissende dubbelspel.

Djokovic (ATP 1) had voordien de score nog gelijk getrokken door met 6-4 en 6-2 te winnen van Marin Cilic (ATP 30). Cilic had nochtans acht breakpunten, maar wist geen enkel ervan te verzilveren.

Even daarvoor had Borna Gojo (ATP 279) Kroatië de voorsprong bezorgd door Dusan Lajovic (ATP 33) te verslagen met 4-6, 6-3 en 6-2.

 ©  REUTERS

Voor deze Davis Cup wist de 23-jarige Gojo nog maar één keer te winnen van een top 100-speler, nu zit hij al aan vier. In de kwartfinales versloeg hij de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 27). Daarvoor versloeg hij al de Australiër Alexei Poyprin (ATP 61).

De tweede halve finale wordt zaterdagmiddag gespeeld tussen het Rusland van Daniil Medvedev en Duitsland. De finale volgt zondag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer