Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Honderdtal brandweerlui betoogt voor beter statuut: “We willen eindelijk duidelijkheid”

BrusselIn het centrum van Brussel hebben er deze morgen een honderdtal brandweerlui betoogd voor onder andere een beter statuut en een betere eindeloopbaanregeling. “Het is tijd om de politiek onder druk te zetten, dit kan niet meer zo verder”, zegt Eric Labourdette, verantwoordelijke van het VSOA-LRB.

  1. KBR en de KMSKB lanceren crowdfundingactie
voor de restauratie van bijzonder werk van Ensor

    KBR en de KMSKB lanceren crowdfundingactie voor de restaura­tie van bijzonder werk van Ensor

    De tentoonstelling ‘James Ensor. Inspired by Brussels’ is voor bezoekers de kans om minder bekend werk van James Ensor te ontdekken, zoals het unieke Rousseau-album. Het maakt deel uit van de collecties van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) en bevat intieme brieven en tekeningen van Ensor aan de Brusselse familie Rousseau. Het album is erg kwetsbaar en wordt op dit moment uitzonderlijk (gedeeltelijk) tentoongesteld. Om het zo snel mogelijk te kunnen restaureren en het te bewaren voor toekomstige generaties, lanceren KBR en de KMSKB een crowdfundingactie.
    Stad Brussel
  2. Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
    Livios

    Zonnepane­len en thuisbatte­rij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”

    Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren.