Hans Vanaken, Noa Lang (Club), Paul Onuachu, Junya Ito (Genk), Dante Vanzeir en Deniz Undav (Union) horen tot de voornaamste kanshebbers voor de Gouden Schoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Vanaken, Noa Lang (Club), Paul Onuachu, Junya Ito (Genk), Dante Vanzeir en Deniz Undav (Union) horen tot de voornaamste kanshebbers voor de Gouden Schoen. © Photo News/BELGA

De Condé (Genk) en Bormans (Union) breken een lans voor hun Gouden Schoen-kandidaten, maar Mannaert is stellig: “De logica zelve dat een Club-speler wint”

Gouden SchoenOp 12 januari is het weer zover. Dan reikt DPG Media de Gouden Schoen uit aan de beste speler op de Belgische velden. De topkandidaten lijken uit drie hoeken te komen: uit die van kampioen Club, die van het momenteel wankelende Genk en ten slotte die van revelatie Union. Club-manager Vincent Mannaert, Genks Head of Football Dimitri De Condé en Union-CEO Philippe Bormans laten hun licht schijnen over hun kandidaten. De Condé: “Paul Onuachu heeft vorig jaar alle records gebroken die er te breken waren, alleen al daarom verdient hij het.”

22 reacties

  • Eddy DESMET

    2 jaar geleden
    Zoals steeds is "bescheidenheid" de best aanneembare houding, tot het eindverdict valt. Dan hoef je niet ontgoocheld te zijn.
  • Felicien Debuyzer

    2 jaar geleden
    best gelijk Mr.Salta wat betreft de aanbiedingen voor VAN AKEN met dit verschil dat deze speler een clubspeler is en geen behoefte heeft om te verhuizen. Voelt zich prima bij . het tegendeelbij de GENK spelers is dat zij biutenlanders zijn en geen gevoelens hebben bij hun club en dat geld dan primeerd.verde alle respect voor Genk maar zo is het. debuyzer felicien
  • Tony Salta

    2 jaar geleden
    Het bewijs is er. Vanaken 2x gouden schoen gehaald en geen enkel aanbieding van clubs gehad. Genk spelers haden ze al 5x moeten krijgen. En kijk maar in wat voor top clubs ze allemaal spelen. Dus conclusie allemaal op gemaak spel is dat en stelt niets voor.
  • Johan Billiet

    2 jaar geleden
    Maar goed dat we toch regelmatig kunnen lachen met wereldvreemde voetbalkenner Mannaert en zijn ploeg met veel spelers van eerder 2de klasse niveau..die hijzelf gekocht heeft..
  • JEAN EVENS

    2 jaar geleden
    Ben geen Bruggefan,maar Clinton Mata mag hem voor mij wel hebben,sober en regelmatig op hoog niveau.