BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Crisiscentrum herinnert eraan dat kerstmarkten potentiële doelwitten blijven

Het Crisiscentrum heeft er in een communicatie aan de politiezones aan herinnerd dat kerstmarkten nog altijd potentiële doelwitten zijn. Dat meldt Sudinfo.

  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. PORTRET. Wat doet Dries Van Langenhove exact sinds hij werd verkozen, en waar komen zijn inkomsten en die van Schild & Vrienden sindsdien vandaan?
    PREMIUM

    PORTRET. Wat doet Dries Van Langenhove exact sinds hij werd verkozen, en waar komen zijn inkomsten en die van Schild & Vrienden sindsdien vandaan?

    Hij is het jongste parlementslid, maar eist het vaakst de aandacht op. Van de fameuze Pano-reportage over Schild & Vrienden tot - recent - de coronabetoging in Brussel die hij kaapte voor extreemrechts. Maar wie is Dries Van Langenhove eigenlijk echt? Wat doet hij allemaal in het parlement sinds hij 2,5 jaar geleden werd verkozen? Waar haalt hij sindsdien zijn steun en zijn geld vandaan? Hoe hoog kan zijn ster nog rijzen? En wanneer steekt hij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een mes in de rug en gaat hij aan de haal met de jeugd van twee partijen tegelijk?