De kerncentrale in Tihange. Volgens uitbater Engie is het onmogelijk om de verlenging van de jongste kerncentrales na 2025 te verzekeren.
Volledig scherm
De kerncentrale in Tihange. Volgens uitbater Engie is het onmogelijk om de verlenging van de jongste kerncentrales na 2025 te verzekeren. © EPA

Engie in brief aan De Croo: “Kerncentrales langer openhouden is onmogelijk”

Volgens energiebedrijf Engie is het onmogelijk om de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Dat schrijft Engie in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld), meldt Belga, dat de brief kon inkijken. Daarin wordt ook het belang van de gascentrale in Vilvoorde benadrukt, waarvoor de vergunning geweigerd werd door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Engie zal zo snel mogelijk daarvoor een nieuwe aanvraag indienen, klinkt het.

376 reacties

  • ward Dewinter

    2 jaar geleden
    Een wettelijk kader uittekenen in de huidige politieke situatie waar iedereen, van welke politieke strekking ook ,elkaar vliegen tracht af te vangen ! Veel geluk daarmee . Heren politiekers, een minimum aan pragmatisme a.u.b . U speelt met de belangen van 11 miljoen Belgen ( minus diegene die covid niet overleven ).
  • Philip Saey

    2 jaar geleden
    Kernkabinet, Kernuitstap, 2 woorden die de burger veel geld kosten, da is zeker.
  • An Peeters

    2 jaar geleden
    Andere landen zetten net in op kernenergie, hier gaan ze eruit. We kopen wel el van Frankrijk, hé Tinne. Hoeveel ze er ook voor vragen, de burger betaalt wel. Het domste wat ze hier kunnen doen is , een kernuitstap. Engie gaf eerder ook al het tegenovergestelde advies. Groen is wereldvreemd
  • Wilfried Vanden Berg

    2 jaar geleden
    Ha ha ha De Kolder Brigade die men nu als een regering noemt heeft die ganse zaak omgekocht met Enige , in ruil voor extra subsidies . En steun van Groen om zijn zogemaande regering te blijven steunen . Anders gaat De Croo plat op de buik , door al zij intussen flaters .
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Hahahaha... het parlement ! De plaats waar een regering zich het vertrouwen v/d bevolking toeeigend. Meerderheid hé. Tja.., geen wonder dat de kernuitstap een zooitje is geworden.