De brandweer was de brand vrij snel meester, maar ontdekte de wel de drogende cannabis tijdens de bluswerken ©  Theo Derkinderen

Brandweer blust brand en ontdekt grote hoeveelheid cannabis die ligt te drogen

Bornem -

In de loods in de Lodderstraat in Bornem waar woensdagavond een brand woedde, is een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aangetroffen. Het ging om pas geoogste cannabis die op een tussenverdieping lag te drogen. Voorlopig is er nog niemand opgepakt.

De brandweer rukte woensdagavond uit naar een bedrijvencomplex in de Lodderstraat in Bornem. Uit een van de loodsen steeg rook op en er waren ook vlammen zichtbaar. Door de hitte was toen al een dakkoepel weggesmolten. De brandweer kreeg het vuur gelukkig snel onder controle en kon uitbreiding van de brand naar de aanpalende loodsen voorkomen. De eigenlijke brandschade bleef beperkt tot de tussenverdieping. Elders in het gebouw was er wat rook- en waterschade.

Een beeld van de ruimte waar het gebrand heeft en waar de cannabis lag te drogen. ©  rr

Tijdens de bluswerken stootten de brandweerlui op een aanzienlijke hoeveelheid cannabis. “Het ging niet om een plantage waar plantjes in bloei stonden, maar om geoogste planten die lagen te drogen”, bevestigt Kristof Aerts van het Antwerpse parket het nieuws. “Uit de vaststellingen blijkt alleszins dat er sprake was van een professionele setting. Voorlopig zijn er nog geen arrestaties uitgevoerd, maar er is wel een gerechtelijk onderzoek opgestart.”

Alles wijst erop dat de brand ontstond door een probleem aan de installatie. In het loodsencomplex zijn verschillende bedrijven ondergebracht. In de getroffen unit zit op de gelijkvloerse verdieping een loodgietersbedrijf dat niets met de drugsvondst te maken heeft. De tussenverdieping, waar de brand woedde, wordt dan weer door iemand anders gehuurd. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER