FIA-directeur (tweede van rechts) met zijn team. Welke rol spelen zij in de F1-slotmanche in Abu Dhabi?
Volledig scherm
PREMIUM
FIA-directeur (tweede van rechts) met zijn team. Welke rol spelen zij in de F1-slotmanche in Abu Dhabi? © Photo News

"Ze hebben geen flauw benul wat het is om met 300 per uur op een bocht af te gaan”: en toch beslist deze jury mee over wereldtitel voor Verstappen of Hamilton

Formule 1Max, Lewis en... de FIA? Met de clashes van voorbije weken is het niet ondenkbaar dat we tijdens de grote apotheose in de Formule 1 in Abu Dhabi niet twee, maar drie hoofdrolspelers krijgen. Als Verstappen en Hamilton zich (opnieuw) misdragen, kunnen de fel gecontesteerde stewards beslissen over winst en verlies. Wie zijn zij? Hoe gaan ze te werk? En waarom liggen ze onder vuur? Eén ding is zeker: ze zetten de piloten op scherp. Verstappen: “Zet die tv maar aan.” 

23 reacties

  • vangeel guido

    2 jaar geleden
    En toch hebben ze de juiste beslissing genomen. Het zou moeten zijn zoals in het veld rijden. Gedubbeld dan maar uit de wedstrijd met ze.
  • Hans Clément-Vencken

    2 jaar geleden
    Dat de beste wint het blijft rennen om te winnen !!! Simonne Vencken
  • Francis smet

    2 jaar geleden
    Allee, die mannen kennen er evenveel van als de VAR van voetbal, want daar zit ook blijkbaar niemand die voetbal heeft gespeeld. Tof dus dat zulke kerels belangrijke beslissingen moeten nemen.
  • Marko Decandt

    2 jaar geleden
    Raf peeters, dan moet max wel eens leren dat wanneer je een andere lijn pakt, je de bocht niet even snel kan nemen. Want dat is max zijn probleem, hij wordt ingehaald en probeert daarna zijn positie terug te pakken door de bocht even snel te pakken langs de binnenkant, wat niet kan en dus altijd een touche veroorzaakt. Dat is niet racen, dat is brokken maken.
  • patrick van riel

    2 jaar geleden
    oei,blijkbaar heeft F1, voetbal van de troon gestoten als belangrijkste bijzaak van de wereld