Automobilisten die in de buurt van vuurwerkwinkels in Baarle-Hertog de verkeersmaatregelen niet respecteren, krijgen een boete.  © Jeroen Hanselaer

Politie bekeurt 100 bestuurders aan vuurwerkwinkels: “Er geldt een absolute nultolerantie”

Baarle-Hertog -

Agenten van de lokale politie regio Turnhout hebben de voorbije dagen honderd bestuurders op de bon geslingerd die zich niet hielden aan de verkeersmaatregelen in de Klokkenstraat en Kapelstraat in Baarle-Hertog, in de buurt van vuurwerkwinkels. “Er geldt een absolute nultolerantie”, zegt de politie.

De politie regio Turnhout hield de voorbije dagen verscherpte controles in de Klokkenstraat en Kapelstraat in Baarle, een buurt waar enkele vuurwerkwinkels gevestigd zijn. Daar gelden tijdens het eindejaar door de drukte van vuurwerktoeristen enkele tijdelijke verkeersmaatregelen. Honderd bestuurders zijn al beboet omdat ze zich niet hielden aan het parkeer- en stilstaanverbod aan de winkels. Zij moeten elk 58 euro betalen. “Een aantal bestuurders nam het ook niet zo nauw met het inrijverbod in de Kapelstraat. Zij krijgen een boete van 174 euro”, zegt een woordvoerder van de politie. “De komende dagen en zeker ook tijdens de weekends zijn er extra verkeerscontroles in de Klokkenstraat en de Kapelstraat, maar ook in de omliggende straten. Er geldt een absolute nultolerantie. Wie zich niet houdt aan de tijdelijke verkeersmaatregelen, riskeert een boete.”

In de Kapelstraat en de Klokkenstraat geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer en er mag op sommige plaatsen niet geparkeerd of stilgestaan worden. Traditiegetrouw steken deze periode van het jaar heel wat Nederlanders de grens over om in Baarle-Hertog vuurwerk in te slaan. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER