©  © Zoonar.com/Hunter Bliss

Aanslag verijdeld in Duitsland: “Kon aanzienlijke schade aanrichten”

De politie van Hamburg heeft een aanslag kunnen verijdelen die “aanzienlijk veel schade kon aanrichten”. Dat schrijft de Duitse krant Der Spiegel. Undercoveragenten konden een jonge man die een bom wilde maken, onderscheppen op het darknet.

evdg
Bron: Der Spiegel

Op een persconferentie deelden de Duitse veiligheidsautoriteiten een opvallende boodschap mee. In augustus van dit jaar zou de politie van Hamburg, in samenwerking met de veiligheidsautoriteiten, erin geslaagd zijn een islamitische terroristische aanslag te verijdelen. Ze ontdekten dat de 20-jarige Abdurrahman C. chemicaliën kocht voor het bouwen van een bom en ook nog een handgranaat probeerde te bemachtigen.

Volgens de Duitse krant Der Spiegel zouden undercoveragenten het spel meegespeeld hebben op het darknet. Vervolgens konden ze de man arresteren bij hem thuis tijdens een geënsceneerde overdracht. Bij een huiszoeking werden chemicaliën gevonden voor het maken van een bom.

Op de persconferentie sprak senator van Binnenlandse Zaken Andy Grote van een “zeer, zeer ernstig incident” dat we “niet eerder hebben gehad”. De potentiële explosieve kracht van de chemicaliën was in staat om “aanzienlijke” schade aan te richten.

Het nieuws komt nu pas naar buiten omdat de veiligheidsautoriteiten er nu vanuit gaan dat er geen specifiek risico op een aanval meer is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer