Bart De Pauw gaat niet in beroep tegen veroordeling

Bart De Pauw. ©  Olivier Matthys

Bart De Pauw gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling tot zes maanden cel met uitstel voor het belagen van vijf vrouwen en het bezorgen van overlast via elektronische communicatiemiddelen aan één van hen. Dat meldt zijn advocaat vrijdagnamiddag.

jvh

Bart De Pauw werd vorige maand veroordeeld voor belaging van vijf vrouwen en voor cyberstalking van een vrouw. Voor de feiten bij acht andere vrouwen werd hij ­vrij­gesproken. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, en gaat dus niet in beroep tegen die straf.

‘Ik heb besloten om geen hoger beroep aan te tekenen tegen het vonnis’, klinkt het in een persmededeling. ‘De rust is voor mij nu belangrijker dan het juridische gevecht. Ik hoop oprecht dat deze strafzaak na vier jaar kan stoppen, niet alleen voor mezelf, maar ook en vooral voor mijn gezin, mijn familie, mijn medewerkers – en uiteindelijk voor iedereen die in dit dossier betrokken was.’

Christine Mussche, de advocate van de burgerlijke partijen, reageerde dat het voor hen nog te vroeg is om iets te communiceren. Ze zal eerst overleggen met de betrokken vrouwen. Ook zij kunnen nog steeds in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter.