Bart De Pauw niet in beroep tegen veroordeling: “De rust is voor mij nu belangrijker dan het juridisch gevecht”

Bart de Pauw gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling. Dat laat hij vrijdagnamiddag weten in een persbericht via zijn advocaat. De Pauw werd op 25 november veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor belaging van vijf vrouwen en het bezorgen van elektronische overlast aan één van hen.

jvh

“Ik heb besloten om geen hoger beroep aan te tekenen tegen het vonnis”, klinkt het. “De rust is voor mij nu belangrijker dan het juridisch gevecht. Ik hoop oprecht dat deze strafzaak na vier jaar kan stoppen, niet alleen voor mezelf, maar ook en vooral voor mijn gezin, mijn familie, mijn medewerkers – en uiteindelijk voor iedereen die in dit dossier betrokken was.”

LEES OOK. Acht keer vrijgesproken, maar ook veroordeeld: “Bart De Pauw focuste zich enkel op zijn drang om graag gezien te worden” (+)

Christine Mussche, de advocate van de burgerlijke partijen, reageerde dat het voor hen nog te vroeg is om iets te communiceren. Ze zal eerst overleggen met de betrokken vrouwen. Ook zij kunnen nog steeds in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter.

COMMENTAAR. “Het vonnis-De Pauw is geen oplossing, maar wel een begin” (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen