huis aan zee De Haan
Volledig scherm
PREMIUM
huis aan zee De Haan © Benny Proot

Directie stuurt opvallende boodschap naar medewerkers na klachten over Huis aan Zee: “I won’t let you break me down”

De HaanDe directeur van Huis aan Zee verstuurde vrijdagmiddag een bericht naar alle medewerkers met maar één boodschap voor het personeel. “I won’t let you break me down”. De tekst was specifiek gericht aan “een aantal individuen in het IPO” Het werd verstuurd naar aanleiding van ons artikel over de wantoestanden in het internaat in De Haan. Nochtans komen er na het artikel heel wat reacties van zowel ouders als ex-werknemers die bevestigen dat de situatie al langer beschamend is binnen het internaat. Volgende week trekken de Zorginspectie en de Onderwijsinspectie samen naar De Haan.

  1. Oppositie woest om overeenkomst van meerderheid  met strandbars rond prijsafspraken: “Totaal fout signaal”
    PREMIUM

    Oppositie woest om overeen­komst van meerder­heid met strandbars rond prijsaf­spra­ken: “Totaal fout signaal”

    De gemeenteraad van Blankenberge heeft dinsdag een schikking goedgekeurd tussen het stadsbestuur en 15 van de 16 uitbaters van strandbars. Zij liepen in het vizier van het gerecht na aanwijzingen over prijsafspraken. Door het tekenen van deze overeenkomst ontvangt de stad een bedrag van 200.000 euro, maar oppositiepartijen N-VA en CD&V haalden zwaar uit naar de meerderheid van Open Vld en Vooruit. “We hebben hiermee alle uitbaters gelijk behandeld omdat wij geen rechters zijn”, reageert burgemeester Björn Prasse (Open Vld).
    Blankenberge
  2. Khaldoon Al-Baghdadi (42) sneed z'n buurvrouw Emmy (67) in stukken en dumpte haar in Spuikom: “Maar ik heb nooit de intentie gehad om haar te vermoorden”
    PREMIUM

    Khaldoon Al-Baghdadi (42) sneed z'n buurvrouw Emmy (67) in stukken en dumpte haar in Spuikom: “Maar ik heb nooit de intentie gehad om haar te vermoorden”

    “Ik wilde haar niet vermoorden”, verklaarde Khaldoon Al-Baghdadi (42) nadat hij z’n onderbuurvrouw om het leven had gebracht in Oostende. De Irakees sneed Emmy Geboers (67) nochtans in stukken en dumpte haar in de nabijgelegen Spuikom. Hij verklaarde met psychologische problemen te kampen, maar werd uiteindelijk toch toerekeningsvatbaar verklaard. Dinsdag verscheen Al-Baghdadi keurig gekleed een eerste keer voor de assisenvoorzitter.
    Oostende