© Play4 

Dancing with the Stars

Nora Gharib krijgt hoogste score voor emotionele wals: “Ik heb ervan wakker gelegen”

Play4 -

Nina Derwael eindigde dan wel bovenaan het klassement in de eerste liveshow, maar het was Nora Gharib (28) die met de hoogste score van de avond ging lopen. “Zot hé, ik had het nochtans echt niet verwacht”, reageert de actrice.

Nele Coune

 ©  Play4

Wie dacht dat een Weense wals een nogal stoffige dans was, zal na zaterdagavond wel heel anders piepen. Nora Gharib zette een ontroerende choreografie neer over een relatie die stukloopt. “Ik had vooraf ook het verkeerde idee van die dans. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat die inhield en hoopte dat ik die niet moest doen”, lacht ze. “Dat leek mij zoiets doods. Ik dacht niet dat we er iets mee konden vertellen, want je zweeft zomaar wat over de vloer. Maar ik heb het zo hard onderschat en het heeft integendeel heel veel emoties naar boven gebracht.”

LEES OOK. Jury zet Pieter Timmers schaakmat in ‘Dancing with the Stars’: “Ik ben erg teleurgesteld”

Nora met danspartner Adrian. ©  Joris Herregods

In de beelden van de repetities was te zien hoe Gharib het niet droog kon houden. De actrice besliste eerder dit jaar te scheiden van haar echtgenoot. “Vier dagen geleden was dit niet hoe het eruitzag. Om de een of andere reden wou ik mij niet inleven. Ik denk dat ik die emoties afblokte. Maar Adrian, die trouwens een topchoreo in elkaar heeft gestoken, bleef mij pushen en aanmoedigen. Ik heb daarvan wakker gelegen omdat ik dacht dat ik hem teleurstelde. Dus dan ben ik er gewoon keihard voor gegaan. Ik dacht: fuck it, we laten die emoties gewoon allemaal los.”

Gevaar

Jurylid Jan Kooijman noemde Gharib een heel goede actrice én danseres. Hij vond het waanzinnig mooi. Wim Vanlessen zei dat ze met haar manier van verhalen vertellen de magie van dansen getoond had. Naast al die complimenten kreeg ze 32 punten van de jury, evenveel als Nina Derwael vorige week. “Zot hé! Ik had tijdens de generale repetitie iedereen zijn dans gezien en er waren er enkele tussen waarvan ik dacht: die gaan de hoogste score hebben. Dus ik had echt niet verwacht dat wij het gingen zijn. Iedereen doet het zo goed en verbetert ook heel hard.”

LEES OOK. Vriend Nina Derwael supportert vanop voetbalveld: “We proberen elkaar kracht te geven”

Ondanks die hoge score was Nora pas gerust van haar plekje in de volgende ronde nadat haar naam werd afgeroepen. “Ik denk dat er na zo’n score ook wel het gevaar is dat de mensen denken: ‘Die heeft hoge punten, dus die gaat er sowieso niet uitliggen’ en dan niet meer stemmen. Maar ik ben heel blij dat de kijkers dat toch gedaan hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer