Politie ontdekt cannabisplantage in Halle: 8 drugsdealers opgepakt, wapens in beslag genomen

In Halle is een cannabisplantage met 800 planten ontmanteld na een reeks huiszoekingen door de politiezone Brussel West. Bij de actie werden acht mensen opgepakt. De politie nam onder meer twee verboden wapens, munitie en drie luxegoederen in beslag. Volgens de politie is dit het resultaat van drie maanden grondig onderzoek.

Op 8 september controleert de De Brigade Anti-Banditisme (BAB) van de Brusselse politie de bestuurder van een geparkeerd voertuig.  Die is in het bezit van een grote som geld en een kleine hoeveelheid drugs voor persoonlijk gebruik. De man wordt opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket, maar na verhoor weer vrijgelaten. 

Toch start de drugssectie samen met het parket bijkomende gerechtelijke onderzoeken. Zo komen er twee panden in beeld waar drugs geteeld wordt. Het crimineel netwerk wordt ontmanteld.  

Een kleine drie maanden later dan, op 1 december, worden er 16 huiszoekingen gelijktijdig uitgevoerd in het Brussels Gewest, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Zestig agenten nemen deel aan de operatie.  

800 cannabisplanten

De huiszoekingen leiden in Halle tot de ontmanteling van een plantage waar 800 cannabisplanten werden geteeld. In een tweede woning wordt een drugsinstallatie in opbouw aangetroffen. 

Verboden wapens en munitie

Bij de actie wordt ook nog 75.000 euro in beslag genomen, net zoals kleine hoeveelheden drugs, twee verboden wapens, munitie en drie luxevoertuigen. In totaal zijn acht mensen opgepakt. Twee van hen zijn nadien door de onderzoeksrechter in Brussel onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Meest gelezen