Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Personeel Brussels Airlines legt maandag het werk neer

Het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines legt komende maandag vanaf 5 uur het werk neer voor een vierentwintiguursstaking. Dat is vernomen bij de vakbonden.

  1. KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    Dertig procent van de dak- en thuislozen heeft ook mentale problemen, vaak veroorzaakt net omdat ze geen thuis hebben. Een van die dakloze jongeren was George. George zat zijn hele leven in een jeugdinstelling. Op zijn achttiende stopte die hulp en kwam hij op straat terecht in Gent. Een op de drie jongeren die dak- of thuisloos is, komt ook uit zo’n jeugdinstelling. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens kon hem spreken: “Intussen gaat het beter met mij. Ik vond werk en een appartement.”
  2. Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Frederik Delaplace mag voor Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aanblijven als CEO van de VRT. Dalle vindt dat Delaplace een zware inschattingsfout heeft gemaakt, al gebeurde dat met de beste bedoeling en vindt de minister het ook een belangrijk signaal dat de topman zich verontschuldigd heeft. Het is nu zaak het vertrouwen te herstellen, ten opzichte van de medewerkers, de buitenwereld en de betrokkenen, zei Dalle woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Dalle is er zeker ook binnen de VRT duidelijk heel veel wrevel over de manier waarop het allemaal gelopen is.