©  BELGA

Personeel Brussels Airlines legt maandag 24 uur lang het werk neer

Het vliegend personeel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines legt komende maandag het werk neer voor een 24 uursstaking. Dat is vernomen bij de vakbonden.

blg
Bron: BELGA

Aanleiding voor de actie is het uitblijven van structurele oplossingen om de hoge werkdruk aan te pakken, waar eerder al actie voor gevoerd werd. Het ging toen om kleinere, vooral symbolische acties, om reizigers te ontzien. 

Maar volgens BBTK-secretaris Olivier Van Camp nam de onvrede bij het personeel ondertussen dermate toe dat spontane acties dreigden. Daarop werd beslist om de 24 uursstaking te organiseren. “Zo kan Brussels Airlines de nodige maatregelen treffen en kunnen reizigers voor maandag ondertussen een andere vlucht zoeken”, zegt Van Camp. “We willen de reizigers niet treffen. De verantwoordelijkheid ligt bij de directie. Ook willen we signaal geven aan de moedermaatschapij in Duitsland.”

Van Camp benadrukt wel dat de vakbonden zich niet willen verschuilen achter het feit dat een spontane staking dreigde. “De directie heeft met haar attitude geoogst wat ze gezaaid heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER