Antwerpse Ring weer vrij na dringende noodherstelling in Merksem, snelheidsbeperking blijft

Deurne, Merksem -

Door een dringende noodherstelling op de Antwerpse Ring waren er woensdagmiddag een tijdlang drie rijstroken versperd richting Nederland. Omstreeks 14 uur waren de werken achter de rug en kon de weg vrijgegeven worden. Er staan wel nog lange files. Dit weekend wordt het wegdek definitief hersteld.

Door een kapotte brugvoeg was er sinds maandag een snelheidsbeperking van 50 km/u ingesteld op de Antwerpse Ring richting Nederland, tussen de afritten van Deurne en Merksem. Het Agentschap Wegen en Verkeer hoopte zo dat de brugvoeg niet nog meer schade zou oplopen en had dit weekend een noodherstelling gepland. Tevergeefs. Allicht hebben veel bestuurders zich niet aan de snelheidsbeperking gehouden.

“Bij een nieuwe inspectie werd toch duidelijk dat de voeg opnieuw schade had opgelopen en dat een dringende ingreep voor dit weekend nodig was”, vertelt woordvoerder Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Vanaf 13 uur werden daarom drie van de vier rijstroken afgesloten voor de noodherstelling.”

De werken bleken sneller dan verwacht afgerond. Nog voor 14 uur liet het Vlaams Verkeerscentrum weten dat de weg ter hoogte van het viaduct van Merksem weer vrij is. Er staan wel nog lange files richting Nederland. Op de E17 is het aanschuiven vanaf Kruibeke, ook aan de aansluitingen op de A12 en de E19 is het stapvoets rijden. De Liefkenshoektunnel blijft nog even tolvrij richting Nederland om de lange files te laten oplossen.

 ©  BELGA

De definitieve herstelling van de beschadigde brugvoeg staat gepland van zaterdagochtend 18 december om 6 uur tot uiterlijk zondagavond 19 december om middernacht. Gedurende die tijd is er dan ook slechts één rijstrook beschikbaar. Tot de start van de werkzaamheden blijft de maximumsnelheid van 50km/u gelden in de zone op het viaduct.(jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen