Georges Leekens.
Volledig scherm
PREMIUM
Georges Leekens. © REUTERS

De val van Georges Leekens: op een breuk meer of minder keek hij niet, zelfs de Rode Duivels zou hij misbruikt hebben voor een transfer

Propere HandenDe trainerscarrière van Georges Leekens (72) is er altijd één geweest van onverwachte wendingen en vreemde breuken. Achttien maanden nadat hij officieel op pensioen ging, zorgt spijtoptant Dejan Veljkovic voor een laatste twist. De val en verdachtmaking van een bondscoach met een mercantiele geest. 

63 reacties

  • Eric Bex

    2 jaar geleden
    Was bij zijn 1ste passage in Brugge als trainer direct goed voor de landstitel en heeft de glorieperiode van Club als speler onder Ernst Happel meegemaakt. Iemand op voorhand afschieten daar is men blijkbaar goed in en de media doet daar gretig aan mee.
  • luc dierick

    2 jaar geleden
    OEF Gelukkig is hij voor de CD&V in Oostkamp geen schepen van sport geworden of het was de zoveelste splinterbom in de politiek Maar ja is ook maar een afspiegeling van de maatschappij
  • Gilbert Vermeersch

    2 jaar geleden
    Na de commotie rond de miljoenen zwart geld dans ben ik geneigd voor te stellen alle voordelen voor die profs en ploegen af te schaffen al vallen daar slachtoffers bij. De fiscale en sociale fraude kost de correct werkenden tot 30 miljard€ per jaar.
  • Luc Carlier

    2 jaar geleden
    Kan iemand mij eens 1 positieve zaak over deze mooiprater vertellen?
  • Bart Dekort

    2 jaar geleden
    Wie geld ontvangt van twijfelachtige oorsprong, geen bijdrage aan het sociale systeem wenst te betalen, en bij problemen op kap van de gemeenschap beter wenst te worden, is geen uitzondering maar een certitude in het voetbal. Gelukkig hebben ze de politiekers in hun zak, zodat de kans dat ze tot de verantwoording worden geroepen klein is. En op hun sterfbed zullen ze om vergeving vragen en wenen. Dan zullen ze zichzelf wijs maken dat God hen in de hemel toelaat, en sluiten ze hun oogjes zacht.