Radja Nainggolan krijgt rijverbod van vier maanden voor te snel rijden onder invloed: “Tevreden met de uitspraak”

De politierechtbank heeft Antwerp-speler Radja Nainggolan (33) veroordeeld tot zeven maanden rijverbod, waarvan vier maanden effectief, en 3.200 euro boete. De Antwerpse politie had hem afgelopen zomer tegengehouden na een snelheidsovertreding. De ex-Rode Duivel bleek ook onder invloed.

Bron: BELGA

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 augustus werd Nainggolan rond 1.40u door een politiepatrouille onderschept op de Rijnkaai. “De wagen reed veel te snel en haalde vervolgens nog eens foutief een andere wagen in”, vertelde de procureur. “De politie moest een snelheid halen van 106 km/u om de wagen te kunnen inhalen.”

LEES OOK. Antwerp-speler Radja Nainggolan riskeert jaar rijverbod: “Kans geven om te bewijzen dat hij niet meer in de val zal trappen”

“De bestuurder (Radja Nainggolan, red.) was vervolgens ook nog eens onder invloed van alcohol. Bij een ademtest blies hij 0,56 mg/l.” Omdat het niet de eerste keer is dat Nainggolan betrapt werd op te snel rijden onder invloed, vroeg het Openbaar Ministerie een jaar rijverbod en een boete van 3.360 euro.

Onaangepaste snelheid

Zijn advocaat had de precies gemeten snelheid in twijfel getrokken. “In het proces-verbaal zwaait de politie met snelheden tot 120 km/u. Mijn cliënt geeft toe dat hij iets te snel gereden heeft, maar nooit aan die snelheden. De rechter heeft nu geoordeeld dat er inderdaad geen enkele zekerheid bestaat over de precieze snelheid en houdt het in het vonnis op een onaangepaste snelheid”, zegt meester Omar Souidi.

“Gezien de fors hogere strafeis ben ik uiteraard tevreden met de uitspraak gezien de rechtbank ons volgt dat de stelling van de politie omtrent de gereden snelheid niet kan worden bijgetreden. Voor de feiten die Radja bekent, werd een constructieve straf opgelegd.”

LEES OOK. Radja Nainggolan: “Ik ben niet naar België gekomen om de Gouden Schoen te winnen. Alleen dat kostuum al...”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL