Illustratiebeeld. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Jambon mag uit quarantaine na negatieve test

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft een negatieve PCR-test afgelegd en mag uit quarantaine. Dat meldt het kabinet-Jambon. Jambon zat sinds dinsdag in quarantaine nadat zijn echtgenote positief was getest op corona.

  1. Elke dag 15 gevallen van agressie op trein en bus. Vier medewer­kers getuigen: “Een reiziger zei: ‘Ik ga u tonen hoe het voelt om aangepakt te worden'"
    PREMIUM
    29

    Elke dag 15 gevallen van agressie op trein en bus. Vier medewer­kers getuigen: “Een reiziger zei: ‘Ik ga u tonen hoe het voelt om aangepakt te worden'"

    15 gevallen van agressie per dag. Dat is de harde realiteit voor het personeel van het openbaar vervoer. Vorig jaar ontvingen de openbaarvervoerbedrijven NMBS, De Lijn, MIVB en TEC in totaal 5.598 meldingen, 891 medewerkers waren afwezig als gevolg van agressie. Onaanvaardbaar, en daarom roepen ze in een campagne samen op tot respect. Twee treinbegeleidsters, een controleur en een trambestuurster getuigen. “De reizigers die zich tegen mij hadden gekeerd, stonden mij op te wachten aan de volgende halte. Ze hadden ondertussen stenen verzameld.”
  2. Thomas (42) en Jean-François (42) kwamen om bij dodelijke straatrace: passagier spreekt verhaal tegen van bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde
    PREMIUM
    10

    Thomas (42) en Jean-François (42) kwamen om bij dodelijke straatrace: passagier spreekt verhaal tegen van bestuurder die vluchtmis­drijf pleegde

    Er raken meer details bekend over de dodelijke straatrace in Borgworm (bij Luik) waarbij twee toevallige passanten zaterdagnacht het leven lieten. De slachtoffers zijn Thomas Colemans en Jean-Francois Jamoye, allebei 42 jaar oud, zo weet de Franstalige krant ‘Sudinfo’. Ze stapten nietsvermoedend naar hun auto na een avondje stappen toen een straatracer hen aanreed. Dit weten we al over het tragische ongeval en over de 25-jarige bestuurder die al vier keer werd veroordeeld.