Wim bij het beeld van Luc Philips.  

Voormalig zaakvoerder bekend restaurant Hove St.-Paul overleden

Lummen -

Wim Vandenhove (63), de voormalige zaakvoerder van Hove St.-Paul, is overleden. Hij kampte al jaren met gezondheidsproblemen.

Koen Luts

Wim Vandenhove groeide op in een groot gezin in Linkhout. Vader Jef was onderwijzer én burgemeester van Linkhout, moeder kookte als de beste. Na een lange carrière als verzekeringsmakelaar kocht Wim na het overlijden van sterrenchef Tony Robyns Hoeve Saint-Paul.

Wim en zijn echtgenote Laurette Vanwetswinkel baatten niet alleen het restaurant uit. In de eeuwenoude Kiekenboschhoeve van Rekhoven kwamen ook een B&B met een suite en vier andere kamers én een kunstgalerij. Het geheel werd herdoopt tot Hove St.-Paul.

Links: Wim Vandenhove. 

Op 1 januari 2021 nam Bo Minten het restaurant, de B&B en kunstgalerij over onder de naam de Bosch. Vandenhove kampte al jaren met gezondheidsproblemen en wilde het rustiger aan doen. Ze verkochten hun zaak en trokken naar een appartement in Hasselt.

LEES OOK. Hove St-Paul wordt de Bosch

Familie was voor Wim het hoogste goed. Vanuit Limburg stak hij zijn jongere zus Els meermaals een hart onder de riem. Zij baat in Portugal een B&B uit in de Algarve. In 2018 overleed zijn oudere broer Geert, zaakvoerder van het Bolderbergse Prêt-à Goûter, een restaurant mét een Michelinster.

LEES OOK. Lummense Els baat B&B uit in Portugal: “Vertrokken na het overlijden van mijn man”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer