Dit weekend lange files op Antwerpse ring door herstelling brugvoeg op viaduct Merksem: maar 1 van 4 rijstroken open

Dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een dringende herstelling aan een brugvoeg uit op het viaduct van Merksem. Op het viaduct zal dan maar één van de vier rijstroken open zijn. Het Verkeerscentrum waarschuwt voor zware verkeershinder en raadt weggebruikers aan om de Antwerpse ring richting Nederland dit weekend te vermijden.

Om verdere schade aan de brugvoeg te vermijden, gold er al sinds vorige week vrijdag een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur op het viaduct van Merksem. De grondige herstelling van de brugvoeg vindt plaats van zaterdagochtend 18 december om 6 uur tot zondagnacht 19 december om middernacht.

Tussen de afritten van Deurne en Merksem gaan drie van de vier rijstroken dicht. De afritten Deurne en Merksem blijven tijdens de werken bereikbaar. Op de ring richting Gent wordt niet gewerkt en blijven alle rijstroken open.

(c) AWV

De herstellingswerken aan het viaduct vinden zowel overdag als ’s nachts plaats, maar zullen niet altijd zichtbaar zijn voor passerende weggebruikers op de ring. Zo zal er ook langs de onderkant van het viaduct gewerkt worden. Er zullen dus periodes zonder zichtbare werfactiviteit zijn op het viaduct, aldus AWV.

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt ervoor dat de werkzaamheden, hoewel ze in het weekend plaatsvinden, toch zware verkeershinder met zich mee zullen brengen. Weggebruikers houden dus best rekening met grote vertragingen. Ze krijgen de raad om de Antwerpse ring R1 richting Nederland te vermijden en naar het noorden om te rijden via de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse ring in de haven. De verkeersleiders in de controlezaal van het Verkeerscentrum zullen de situatie nauwgezet opvolgen en niet aarzelen om bij grote drukte de Liefkenshoektunnel op de R2 tolvrij aan te bieden in de richting van Nederland. Zodra dat het geval is, zal dat meegedeeld worden via de communicatiekanalen van het Verkeerscentrum. 

Meest gelezen