Archieffoto. 

Politie controleert elektrische steps, dronken stepper moet ontnuchteren in de cel

Antwerpen -

Tijdens een controleactie heeft het fietsteam van de politie vrijdag verschillende gebruikers van elektrische steps beboet. De step van een dronken stepper werd in beslag genomen.

Het Orida fietsteam van de politiezone Antwerpen hield vrijdagavond toezicht in de omgeving van de Turnhoutsebaan in Borgerhout. “Hun aandacht ging in de eerste plaats uit naar gebruikers van elektrische steps”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Drie steppers werden beboet omdat ze zonder verlichting rondreden.”

In de Muizenstraat reed een man zonder verlichting luid roepend rond. “Hij kon amper nog op zijn benen staan en legde een positieve alcoholtest en een positieve drugstest af”, vertelt Migom. “Omdat hij zich tijdens de controle herhaaldelijk verzette tegen de politie werd hij bestuurlijk gearresteerd en mocht hij ontnuchteren in de cel.” Zijn step werd voor 12 uur in beslag genomen. De man bleek ook vrij onder voorwaarden, deze schond hij door zijn gedrag en zijn drugs- en alcoholgebruik.

Het fietsteam schreef ook twee wagens op die op het voetpad geparkeerd stonden, een fietser die tot tweemaal toe het rood licht negeerde en een fietser zonder verlichting. Tot slot werd ook een mogelijke dealer gevat met een kleine hoeveelheid cannabis op zak. sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER