©  BELGA

Wereldkampioene Lucinda Brand heerst op de Citadel van Namen

Wereldkampioene Lucinda Brand heeft zondag de Wereldbeker-cross in Namen gewonnen. De Nederlandse was oppermachtig op het loodzware parcours op en rond de beruchte citadel. Denise Betsema finishte als tweede. De rest eindigde op meer dan een minuut van de winnares. Brand diept haar voorsprong in het klassement ook verder uit.

Maarten Delvaux

Ronhaar, Haverdings en Backstedt zijn bij de jeugd aan het feest

Pim Ronhaar heeft zondag de Wereldbekermanche veldrijden bij de beloften in Namen op zijn naam gebracht. De Nederlander haalde het voor onze landgenoot Niels Vandeputte en de Nederlander Mees Hendrikx, die leider blijft in het klassement.

Ronhaar, zaterdag nog pechvogel in Rucphen, stak er met kop en schouders bovenuit in Namen en soleerde met bijna een halve minuut bonus naar de zege. Naast Niels Vandeputte op een tweede stek, eindigden met Emiel Verstrynge (4de), Jente Michels (6de), Anton Ferdinande (7de), Gerben Kuypers (8ste) en Witse Meeussen (9de) nog vijf andere Belgen in de top tien. Thibau Nys gaf op.

 ©  BELGA

Mees Hendrikx, winnaar in Tabor in de eerste manche, behoudt zijn leidersplaats in het klassement met 65 punten. Ronhaar is tweede met 58 punten, Cameron Mason staat derde met 46 punten. De beloften rijden vijf wedstrijden in het regelmatigheidscriterium. De volgende manche is in Dendermonde.

Bij de jongens junioren toonde de Nederlander David Haverdings zich de sterkste. Hij domineerde op en rond de Citadel van Namen en haalde het met ruim een minuut voorsprong op Kenay De Moyer en de Fransman Yordi Corsus. Eerder won de Nederlander ook al de eerste manche van de Wereldbeker in Tabor. De junioren rijden net zoals de beloften vijf wedstrijden.

Zoë Backstedt reed van start tot finish op kop bij de meisjes junioren en telde na één ronde al 15 seconden voorsprong op de Nederlandse Leonie Bentveld. De Britse soleerde naar de zege met ruim een minuut voorsprong op Bentveld. De Italiaanse Valentina Corvi bezette de derde podiumstek. Eerste Belgische was Xaydee van Sinaey op een 15de plek, op bijna vier minuten van de winnares. Backstedt scoort twee op twee in de Wereldbeker, eerder won ze ook al in Tabor.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer