Paul Beloy, ex-voetballer (Beerschot, KV Mechelen) en auteur van het boek ‘Vuile zwarte’, over racisme in het Belgische voetbal
Volledig scherm
Paul Beloy, ex-voetballer (Beerschot, KV Mechelen) en auteur van het boek ‘Vuile zwarte’, over racisme in het Belgische voetbal © Karolien Coenen

Ex-voetballer Paul Beloy over racisme na Club Brugge-Anderlecht: “Ik heb een probleem met de plotselinge verontwaardiging van veel mensen, terwijl het al jaren bezig is”

“We zijn uitgescholden voor ‘bruine apen’ en wat dan ook”, zei Vincent Kompany zondag na de match tussen Club Brugge en Anderlecht. Die woorden werden naar hem, sommige leden van de technische staf en spelers geslingerd tijdens de opwarming en de wedstrijd, vertelt hij. Ex-voetballer (Beerschot, KV Mechelen) Paul Beloy reageert in ‘De Ochtend’ op Radio 1: “Racisme in het voetbal is gewoonweg een constant herhalend gegeven en nu is er weer een opflakkering, want het zijn Kompany en Lukaku.”

  1. Beerschotfans hangen motor Thorsten Theys aan de ketting: "Rot op garnaal! Niet welkom op't Kiel!”

    Beerschot­fans hangen motor Thorsten Theys aan de ketting: "Rot op garnaal! Niet welkom op't Kiel!”

    Woelige start voor Thorsten Theys op het Kiel. De voormalige CEO van KV Oostende werd begin deze week door de Saoedische meerderheidsaandeelhouders van United World aangesteld als vervanger van de afscheidnemende CEO Frédéric Van den Steen. Een beslissing die niet in consensus genomen werd met de Vlaamse minderheidsaandeelhouders Vrancken en Verellen en duidelijk ook niet naar de zin is van een groot deel van de Beerschotaanhang. Zij zijn United World liever kwijt dan rijk en moeten niet weten van de aanstelling van Theys. Die laatste vond donderdagavond dan ook zijn motor aan de ketting gelegd met een niet mis te verstane boodschap: “Rot op garnaal! Niet welkom op’t Kiel!”
    Antwerpen