Belga
James Arthur Photography

Facelift voor stationsbuurt in Deinze, burgemeester: "Vooral deel onder station heeft nood aan opknapbeurt"

De omgeving van het station in Deinze krijgt een grondige opknapbeurt. De stad koopt onder meer een van de parkings van de spoorwegen om ervoor te zorgen dat mensen die de stad bezoeken, daar gratis kunnen parkeren. "We zullen de hinder voor handelaars beperken tijdens de werken", klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

Deinze krijgt ruim 2 miljoen euro van Vlaanderen om de omgeving van het station te vernieuwen. Volgens burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) zijn de werken nodig want de buurt ligt er niet fraai bij. "De perrons ogen op het eerste zicht mooi, maar onder het station is er veel werk. We zullen mensen noch middelen sparen om daar nu werk van te maken", zegt hij.

Meer parkeergelegenheid

De stad wil bij de vernieuwing meer inzetten op parkeergelegenheid. "We nemen een parking van vervoersmaatschappij NMBS over. Zo kunnen mensen, die in het weekend met de auto komen, er vroeger parkeren. Ze moeten wel een beetje langer stappen", legt de burgemeester uit.

De werken starten volgend jaar. Hoe lang ze zullen duren is niet duidelijk, maar ze kunnen wel gevolgen hebben voor handelaars in de stad. "We proberen ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk hinder is voor hen", besluit burgemeester Vermeulen. 

Meest gelezen