Afgelopen woensdag kreeg Vadim Krasikov, een Russische huurmoordenaar, levenslang voor de moord op Tornike Kavtaratsjvili, een Tsjetsjeense separatist.
Volledig scherm
Afgelopen woensdag kreeg Vadim Krasikov, een Russische huurmoordenaar, levenslang voor de moord op Tornike Kavtaratsjvili, een Tsjetsjeense separatist. © EPA

Rusland zet twee Duitse diplomaten uit in diplomatieke rel

Rusland heeft maandag aangekondigd dat het twee Duitse diplomaten uit het land zal zetten. Enkele dagen geleden had Duitsland nog twee personen non grata verklaard. De diplomatieke rel escaleerde nadat Duitsland Rusland had beschuldigd ervan betrokken te zijn bij de moord op een Tsjetsjeense oud-commandant in 2019.

3 reacties

  • Gilbert De Meyer

    2 jaar geleden
    doe de koolmijnen maar terug open zou wel eens nuttig kunnen worden.
  • Patrick Dewael

    2 jaar geleden
    Volgens een Duitse rechter? maar is er ook bewijs dat deze beschuldigingen bevestigen of is het weer een russofobe uitspraak zoals gewoonlijk?
  • Ludovic De Beuckeleer

    2 jaar geleden
    en dan toch maar gas afnemen van die klik.
  1. Tesla wil af van iconische lopende band: op naar “revolutionair” nieuw productiesysteem?

    Tesla wil af van iconische lopende band: op naar “revolutio­nair” nieuw productie­sys­teem?

    De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla is van plan om af te stappen van de lopende assemblageband, die na de introductie door Henry Ford zowat honderd jaar geleden de norm geworden is voor de autoproductie. Tesla wil een andere aanpak, waarbij onderdelen van een auto gelijktijdig in specifieke ruimtes gebouwd worden, om uiteindelijk samengevoegd te worden. Dat bericht het financiële persagentschap ‘Bloomberg’ donderdag. Tesla zelf spreekt van een “revolutionair” nieuw systeem.
  2. KIJK. Britse man gaat andere treinpassagier te lijf met groot mes, slachtoffer vecht voor zijn leven

    KIJK. Britse man gaat andere treinpassa­gier te lijf met groot mes, slachtof­fer vecht voor zijn leven

    De politie van het Britse Beckenham, nabij Londen, is op zoek naar de verdachte van een steekpartij. De verdachte kreeg het aan de stok op de trein met een andere man om nog onbekende reden en trok een groot mes. Op beelden die een getuige kon maken is te zien hoe de man zijn slachtoffer te lijf gaat met het grote mes. Terwijl de andere passagiers de politie bellen en roepen dat hij moet stoppen, haalt de verdachte nog enkele keren uit. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. De verdachte is nog steeds spoorloos. Daarom vraagt de politie van het Britse Beckenham iedereen die iets weet over de steekpartij zich te melden.