Twee twintigers aangehouden voor gewelddadige homejacking in Opglabbeek

De Tongerse onderzoeksrechter heeft de twee verdachten van de brutale homejacking die maandagavond plaatsvond in Opglabbeek aangehouden. Het gaat om twee mannen van 23. Zij takelden de 61-jarige François V.H. zo zwaar toe in zijn appartement dat het slachtoffer naar de afdeling intensieve zorgen werd gebracht.

fivr

Het was de broer van het slachtoffer, die op de benedenverdieping woont, die François V.H. ’s nachts met zware letsels in het aangezicht aantrof. Wat er zich precies in de flat in de Reyndersstraat heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. “Ik werd rond drie uur wakker, zag licht branden en deuren openstaan in het gebouw. Kort daarna zag ik mijn broer liggen, hij was zwaar toegetakeld in zijn gezicht. Ik heb meteen de hulpdiensten gebeld”, vertelde de broer woensdag in onze krant. “Wat er gebeurd is, weet ik niet. Ik heb alvast niets gemerkt. Het vermoeden bestaat overigens dat de inbraak al rond 20.30 uur heeft plaatsgevonden.”

Kort na de feiten werden twee verdachten opgepakt. Ze zouden uit de omgeving van het slachtoffer, een verzamelaar van onder meer oorlogstuig, komen. De onderzoeksrechter beval hun aanhouding. François V.H. verkeert volgens zijn broer niet in levensgevaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer