Steven Van Gucht zet puntjes op de i: “Wij hebben niet geadviseerd om horeca vroeger te sluiten”

 ©  Marc Gysens

Het advies van de expertengroep GEMS dat dinsdag al uitlekte en onder meer op onze redactie belandde, was niet het juiste. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd bij VTM Nieuws. “Wij hebben niet geadviseerd om de horeca vroeger te sluiten dan nu het geval is”, zei hij daar.

gjs

Zoals dat ook bij vorige Overlegcomités gebeurde, lekte aan de vooravond al het advies van de expertengroep GEMS uit met daarin de maatregelen die zij graag opgelegd zouden zien. In dat advies staat onder meer dat de experts adviseren om nog meer evenementen te verbieden, voetbalwedstrijden voortaan zonder publiek te laten doorgaan en thuiswerk volledig te verplichten.

OVERZICHT. Dit staat in gelekte advies van experts aan Overlegcomité

Maar in het gelekte advies stond ook dat de experts aanraden om het sluitingsuur van de horeca te vervroegen naar 20 uur, waar dat nu nog 23 uur is. En dat klopt niet, zegt viroloog Steven Van Gucht bij VTM Nieuws. “Er zijn zaken gelekt die volgens mij gebaseerd zijn op een voorlopig advies, en niet het definitieve advies. Het sluitingsuur van de cafés bijvoorbeeld, maar er zijn ook nog een aantal andere dingen.”

Verder wilde hij er niet op ingaan. “Die adviezen worden na het Overlegcomité altijd gepubliceerd, dat zal nu ook zo zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen