Biostatisticus Kurt Barbé en professor Geert Molenberghs.
Volledig scherm
PREMIUM
Biostatisticus Kurt Barbé en professor Geert Molenberghs. © VUB - Joel Hoylaerts/Photo News

Omikrontsunami komt snel en fel: “Nieuwe variant maakt even ziek als delta”

Dat er een omikrontsunami op ons af komt, daarover twijfelt niemand meer. Grote onzekerheid is er nog over de ernst van de nieuwe mutant. De projecties die in Nederland tot een harde lockdown hebben geleid, gingen ervan uit dat die niet zomaar een zware verkoudheid geeft maar even ziek maakt als delta. Dat inzicht maakt volgens Geert Molenberghs opgang onder experts.

55 reacties

  • Marleen Van walle

    2 jaar geleden
    Ik vraag me af hoe ze dat weten wij hebben juist Corona gehad en vroeg welke het is O maar dat weten we niet niet daar word niet naar gekeken .
  • Rik

    2 jaar geleden
    Wie ga je nu nog allemaal verketteren, Joan Lute? Kruip terug onder die steen van waar je komt, daar raak je vast niet besmet. En als bonus heeft ook niemand last van je ongetwijfeld zeer aangename gezelschap.
  • Jean-Pierre Janssen

    2 jaar geleden
    Is het nog niet tijd om de vaccinatie te verplichten?
  • els deman

    2 jaar geleden
    Beste Ilse Verlinden, enkel in Londen alleen al lagen er meer dan 800 enkele dagen terug... dus zeker niet maar 1000 op het hele land.
  • Jeroen DeBaere

    2 jaar geleden
    @Joan Lute : In de tijd van paard en kar zou de verspreiding inderdaad veel moelijker of alleziens veel langzamer gebeuren. Anderzijds hebben we nu de geneeskunde aan onze zijde want anders zouden er al veel meer drama's gebeurd zijn. Een virus gaat zowiezo rond, dus met het vingertje schuldigen aanduiden heeft geen zin. Het virus zal je hoe dan ook vinden.