ANP
Volledig scherm
© ANP

Gasprijs daalt na piek door beperkte Russische leveringen

De Europese gasprijs ging woensdag weer wat omlaag na de sterke stijging een dag eerder. Dinsdag bereikte de gasprijs een nieuw recordniveau doordat er geen gasleveringen waren via de Yamal-pijpleiding van Rusland naar Duitsland. Ook het besluit van Frankrijk om een viertal kernreactoren uit te zetten voor extra onderhoud stuwde de gasprijs.

10 reacties

  • walter Piters

    2 jaar geleden
    We kunnen mss de vakantie in juli en augustus verplaatsen naar december en januari. Dat is goed voor het energie verbruik van de scholen, minder besmettingen en zoals het er nu aan toegaat is het dadelijk nog goedkoper om ergens in de zon op vakantie te gaan dan thuis de verwarming op te zetten. Als alle mensen die het kunnen massaal gaan overwinteren is er ineens ook minder energie nodig.
  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    Welke alternatieve energiebronnen Jaak? Er zijn er geen die voldoende energie leveren om de kernstroom te gaan vervangen, dat is toch duidelijk, anders zou men niet in allerijl moeten starten met bouwen van meerdere gascentrales. Dus geen kernenergie en geen aardgas is helemaal een utopie!
  • haagen marcel

    2 jaar geleden
    De amerikanen willen niet dat we Russisch gas kopen. Ze verkopen liever hun gas aan ons. Het is allemaal een geopolitiek en economisch spel. Gelukkig heeft de eu een plan b....
  • roger Rymen

    2 jaar geleden
    Hoe gaan "ze" de geplande gascentrales doen draaien als de Russen nog eens de kraan half of helemaal dichtdraaien (zit er dik in)? Dan dure elektriciteit kopen afkomstig van Franse of Nederlandse kerncentrales want Groen wil de onze niet meer? Gaat Groen mij dan het prijsverschil terugbetalen?
  • Paul De Mol

    2 jaar geleden
    Dit heeft niets te maken met machtsspelletjes of zelfs met Rusland (dat steeds een betrouwbare partner is geweest). Dit heeft alleen te maken met de dwaasheid van de EUropese leiders, die onvoldoende lange-termijncontracten hebben afgesloten, en de politieke onwil van die leiders om dat alsnog te doen.